Viata noastra si a celor dragi este lucrul cel mai de pret si trebuie sa avem grija de acestea.

Sa iti faci o asigurare de viata inseamna ca iti pasa de cei dragi si ca vrei sa ii protejezi in eventualitatea in care nu vei mai putea fi acolo pentru ei. Asigurarea de viata este un serviciu financiar care are menirea de a acoperi pierderile financiare produse de anumite evenimente nefericite, ajutand la stabilizarea bugetului familiei atunci cand o boala, o invaliditate sau un deces ne pot pune la grea incercare si din punct de vedere financiar.

De asemenea, o asigurare de viata este cea mai sigura si eficienta metoda de economisire pentru viitor, precum si cea mai buna metoda pentru suplimentarea veniturilor pe care le vom avea la pensie.

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul, insa, in functie de tipul de asigurare incheiat, aceasta poate oferi, pe langa confortul oferit de gandul ca orice s-ar intampla cei dragi sunt in siguranta:

  • protectie financiara pentru familie;
  • metoda de economisire;
  • independenta financiara pentru cei dragi;
  • venit compensatoriu.

Asigurarea de viata, prin posibilitatea de a fi cesionata, lichideaza creditele bancare si este extrem de utila celor care apeleaza la creditele bancare pentru achizitia, de exemplu, a unei locuinte.

O asigurare de viata este o achizitie pe termen lung, fiind una dintre cele mai importante investitii pe care le poti face; de aceea este bine sa studiezi cu atentie piata si sa intelegi ce tip de polita de asigurare ti se potriveste cel mai bine tie si familiei tale.

Asigurarile de sanatate au castigat rapid teren in ultimii ani. Sunt extrem de utile si te pot salva in situatiile dificile in care, fara o asigurare, bugetul tau ar fi afectat de costul consultatiilor sau al interventiilor chirurgicale. Mai mult, in functie de produsul ales, aceasta ofera acces la clinici si spitale atat in tara, cat si in strainatate, unde poti beneficia de servicii medicale de inalta calitate. Asigurarile de sanatate private sunt deductile in limita a 400 de euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

  • Asiguratul isi poate alege furnizorul de servicii medicale private, inclusiv clinici din afara tarii.
  • De cele mai multe ori, asigurarile includ preventia, consultatia si diagnosticul, dar si tratamentul si recuperarea postoperatorie.
  • Totodata, prin prisma reglementarilor pietei de asigurari, asigurarea privata ofera garantia serviciilor prestate.

Asigurarile medicale de calatorie sunt un strict necesar pentru sejururile din afara tarii. Fie ca este vorba de o excursie cu familia, o calatorie de afaceri sau munca in strainatate, asigurarea medicala de calatorie este recomandata pentru toti.

In cazul acestei polite, asiguratorul plateste cheltuielile medicale sau de repatriere ca urmare a accidentarii sau imbolnavirii asiguratului in timpul deplasarii in strainatate.

 

Riscuri asigurate:

Acestea sunt cheltuielile acoperite de majoritatea asiguratorilor:

– costurile tratamentului medical de urgenta pe care persoana asigurata trebuie sa il efectueze, in urma unei imbolnaviri subite sau a unui accident; aici sunt incluse costurile pentru: medicamente, diagnosticare si spitalizare;

– costurile repatrierii pentru continuarea tratamentului in tara;

– repatrierea corpului in caz de deces;

– cheltuieli pentru transportul efectuat de serviciile de ambulanta, pana la cel mai apropiat spital sau la cel mai apropiat medic;

– tratament chirurgical de urgenta;

– tratamentul dentar, dar numai pentru alinarea durerilor acute.

 

*Suplimentar se pot asigura bagajele.

Acoperirea prin asigurare este valabila in tarile straine mentionate in polita precum si in tarile de tranzit.